Ezüst-tó Horgászcentrum horgászrend2019.04.24.

Ezüst-tó Horgászcentrum horgászrend

 

🐟 Általános információk

- Az Ezüst-tó Horgászcentrum egy intenzíven telepített, 3 hektáros horgásztó rendszer, mely Kiskunhalason, a Jókai utca 80. szám alatt található.

- Horgászat kizárólag az 1-es számú tavakon engedélyezett!

- A 2-es, 3-as és 4-es számú tavak haltermelési céllal üzemelnek.

- Víztérkód: 03-102-1-4

- Halgazdálkodásra jogosult: Haldorádó Team Kft. 6400 Kiskunhalas, Széchenyi út. 49.

 

🐟 Területi jegyek

- A felnőtt területi sporthorgász jegy 2 bottal történő horgászatra jogosít. Hal ezzel nem tartható meg.

- A felnőtt területi nem sporthorgász jegy 2 bottal történő horgászatra és 1 db, maximum 5 kilós ponty elvitelére jogosít.

- A 14 éven aluliak részére kiváltható gyermek területi horgászjegy 1 bottal történő horgászatra jogosít. Hal ezzel nem tartható meg. Gyermekek kizárólag felnőtt felügyelete és kísérete mellett tartózkodhatnak és horgászhatnak a Horgászcentrum területén.

 

🐟 Nyitva tartás

- Évszakoktól függően változik, amelyről folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.

- Éjszakai horgászat minimum 10 fő jelentkező esetén, előre történő egyeztetéssel megoldható.

- Rendezvények és horgászversenyek során a résztvevők élveznek előnyt. Ekkor – a tó rendezvény miatti foglaltságának függvényében – a rendezvényen nem résztvevők számára korlátozott horgászati lehetőséget biztosított.

- A fentiektől eltérő időszakban a halgazdálkodásra jogosult döntése alapján biztosítható horgászati lehetőség.

 

🐟 A horgászat szabályai

- Érkezéskor és távozáskora halőrháznál minden esetben be kell jelentkezni, távozáskor a zsákmányt (megtartott halat) be kell mutatni.

- Érkezéskor a horgászigazolványt (az állami horgászjegy és fogási napló kivételével) le kell adni a halőrházban. Távozáskor kapja vissza a horgász.

- A területi jegy kiváltása a tó horgászrendjének automatikus elfogadását jelenti!

- Horgászni kizárólag érvényes horgászati okmányokkal (horgászkártya, állami horgászjegy vagy turista állami horgászjegy és fogási napló, területi jegy) lehetséges! A területi jeggyel kizárólag az a személy horgászhat, akinek állami horgászjegyére az adott területi jegyet kiváltották. „Átengedett” készséget érvényes horgászati okmányok híján használó személyek jogosulatlan horgászatot valósítanak meg!

- A tavon fajlagos tilalmi időszak nincs.

- A horgászat a kijelölt helyeken engedélyezett. Előzetes foglalás lehetséges, viszont ezt minden esetben a horgászatot megelőzően, telefonon kell a halőrrel egyeztetni.

- A tó középvonalát dőlőbóják jelölik. Mivel mindkét partoldalról engedélyezett a horgászat, csak egy módon kerülhető el a keresztbedobálás, ha a középvonalon (a bójáktól bentebb) nem dob a horgász. Aki szándékosan túldobál, ezzel zavarva a szemben ülő horgászt, az megszegi az Ezüst-tó Horgászcentrum horgászrendjét, ezért területi jegye visszavonásra kerül.

- A békéshal- és ragadozóhal-horgászat bármilyen módszerrel lehetséges, egyetlen kivétel ezek közül a pergetés, ami tilos!

- A horgászat módszertől függetlenül maximum két bottal, botonként 1 db egyágú horoggal lehetséges.

- Csónak használata tilos.

- Etetőhajó használata engedélyezett.

- Tilos a különféle bóják bejuttatása, használata!

- A tavon minden 5 kg-os súlyt meghaladó halat kötelező kíméletesen visszaengedni!

- A hal elvitelére (hal kifogásra) jogosító területi jegy birtokában kizárólag az 5 kg alatti ponty, valamint az inváziós halfajok tarthatók meg. Minden más halfaj egyedét a tóból elvinni tilos!

- Szákba helyezni kizárólag az elvihető és elvinni is kívánt halakat: 5 kg-ot nem meghaladó pontyot, valamint az inváziós halfajok egyedeit lehet.

- A szákba tett halakat szigorúan tilos kicserélni! Amit a horgász egyszer a szákjába helyezett, azt kötelező elvinnie, még akkor is, ha az elpusztult!

- Ha valaki 5 kg-ot meghaladó súlyú, horgászrend szerint nem megtartható halat helyez a szákjába, az megszegi az Ezüst-tó Horgászcentrum horgászrendjét, ezért területi jegye visszavonásra kerül, emellett ellene halvédelmi bírság kiszabására irányuló hatósági eljárás indul.

- A kifogott inváziósok halfajokat a szákba kell gyűjteni és a halőrnek átadni.

 

🐟 Halvédelmi szabályok

- A horog lehet bármilyen típusú (azaz szakállas is), valamint a fonott horog- és/vagy dobóelőke használata is engedélyezett, arra viszont szigorúan ügyelnie kell minden horgásznak, hogy a megakasztott halat szakszerűen, humánusan (felesleges erőltetés, rángatás nélkül) fárassza ki, s ezáltal elkerülje a halaknak okozott felesleges sérülések keletkezését.

- Nyers, száraz magvak használata tilos, a használni kívánt magokat kizárólag előáztatva és/vagy főzve lehet a vízbe juttatni.

- Pellet, bojli és bármilyen gyári etetőanyag használata engedélyezett, mennyiségi korlátozás nincs.

- A halak egészségének megóvása érdekében kötelező a pontybölcső és sebfertőtlenítő használata. A horgásznak mindig ügyelnie kell arra, hogy a megszákolt halat száraz pontybölcsőbe nem helyezheti, a bölcsőt előtte meg kell nedvesíteni.

- A tóban élő nagytestű halak védelme érdekében kizárólag halkímélő merítő szák használható. Szigorúan tilos nagy lyukú, bő szövésű – gyári vagy kézi kötésű – merítőket, valamint 1 x 1 cm-nél nagyobb lyukbőségű folyóvízi damilos merítőhálókat használni!

- A horgászat kizárólag a fent említett halvédelmi és segédeszközök megléte esetén kezdhető meg! Amennyiben a horgász ezekkel nem rendelkezik, lehetőség van a felszerelések bérlésére.

- A megtartani nem kívánt halakat megfogásukat követően haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, a halak fotózás céljával sem tárolhatók le!

- Mérlegelés és fotózás alatt a hal testét és kopoltyúját folyamatosan locsolni kell.

- A hal fotózása kizárólag guggoló vagy térdelő testhelyzetben történhet, miközben a halat mindvégig a bölcső fölé kell tartani!

- A visszaengedésre váró halat kizárólag merítő fejjel vagy bölcsőből lehet vízre tenni.

- A halakat megjelölni, csonkítani szigorúan tilos! Ez a cselekedet állatkínzásnak, ebből eredően súlyos bűncselekménynek minősül, ami a horgásztóról történő azonnali, örökre szóló kitiltást vonja maga után, továbbá az elkövető ellen haladéktalanul feljelentést is teszünk az illetékes hatóságnál!

 

🐟 Környezetvédelmi és magatartási szabályok

- Az Ezüst-tó Horgászcentrum környezete gondosan ápolt, igényes kialakítású, ami a hozzánk látogató vendégek, horgászok mindenkori közérzetét hivatott jobbá tenni. Ennek érdekében minden, a tó területére belépő embernek kötelessége ügyelni a környezet állapotának megóvására!

- A víz minőségének védelme érdekében penészes, romlott etetőanyag, csalogatóanyag használata nem engedélyezett, ilyet a tóba dobni tilos.

- A tó teljes területén szigorúan tilos a szemetelés! Minden jellegű hulladékot a horgász köteles maga után összeszedni és a kijelölt hulladéktárolóban elhelyezni. Ha utóbbi megtelt, kérjük jelezni a halőrnek.

- A cigarettacsikket, illetve szotyola héjat a tó egész területén eldobálni, szétszórni tilos.

- A dohányzás kizárólag a kijelölt helyeken engedélyezett.

- A horgászhelyeket az átvett állapotban kell hátrahagyni. Amennyiben nem megfelelő, rendezetlen állapotban lévő horgászhelyet tapasztal valaki az érkezésekor, kérjük, jelezze a halőrnek.

- A horgászhelyekre mind a horgászoknak, mind a látogatóknak gépjárművel behajtani tilos, a horgászat ideje alatt a gépjárművet mindenkinek a kijelölt parkolóban kell tartania. Ugyanez vonatkozik a kerékpárokra, ezeket szintén a kijelölt kerékpártárolóban kell elhelyezni a horgászat idejére.

- A horgász felelősséggel tartozik magáért, a vele tartó családtagjaiért, ismerőseiért.

- Túlzott alkoholos befolyásoltság alatt lévő, ittas személy a tó területén nem tartózkodhat!

- Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyeken lehet!

- A tóban fürödni tilos!

- A tó területére kutyát vagy bármilyen állatot behozni tilos!

- A horgásztó területén és környékén bekövetkezett balesetekért, károkért felelősséget nem vállalunk!

- Az elveszett tárgyakért felelősséget nem vállalunk!

- A horgászat rendjét, illetve a halőr utasításait be nem tartó személy a terület azonnali elhagyására kötelezhető.

- A területen okozott eseteges károkat az elkövető köteles megtéríteni!

 

 

 

🐟 Egyéb szolgáltatások:

- Halőrház

- Bérelhető kiskocsik

- Bérelhető pontybölcső, és merítő háló

- Mini horgászbolt

- Női/férfi WC

- Gépkocsi parkoló

- Kerékpártároló

- Bográcsozó hely összejövetelekhez, rendezvényekhez – padokkal, asztalokkal, 2 főzőhellyel

- Ivóvizes kutak

- 6 személyes fedett kiülők, asztallal

 

Köszönjük, hogy elolvasta és tudomásul vette szabályainkat! Minden régi és leendő horgászunkat, vendégünket tisztelettel kérünk, hogy a leírtak szerint töltse idejét a tavon, s a szabályok betartása mellett élvezze a horgászatot.

A horgászati szabályok be nem tartása a területi jegy azonnali bevonását, a jogszabályi rendelkezések megszegése halgazdálkodási hatósági eljárás megindítását eredményezi, emellett a fenti viselkedési szabályok megszegése, be nem tartása esetén az illetőt figyelmeztetésben, súlyos esetben a horgásztóról történő azonnali kitiltásban részesítjük!

 

Napijegy árak:

Felnőtt sporthorgász: 2.900 Ft (2 bot)

Felnőtt halas: 5.900 Ft (2 bot)

14 év alatti gyermekhorgász: 1.900 Ft (1 bot)

 

 

Ezüst-tó Horgászcentrum

Haldorádó Team Kft.


<< Vissza

Az Ezüst-Tó Horgászcentrum domainjét és tárhelyét a wwh.hu biztosítja.